Petteflats Waddinxveen krijgen upgrade

Artikel delen

TBI-onderneming ERA Contour is gestart met groot onderhoud aan de Petteflats in Waddinxveen. De 101 seniorenwoningen van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland krijgen in 10 dagen een volledige ‘upgrade’ waardoor ze qua comfort, veiligheid en duurzaamheid weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Onlangs vierden beide partijen, samen met de bewoners, de start van de werkzaamheden.
 
De woningen worden goed aangepakt; bewoners krijgen onder andere een nieuw toilet en een nieuwe badkamer, de ruiten worden vervangen door HR++glas, er wordt een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd, en deuren worden vervangen en inbraakwerend gemaakt. Ook de buitenkant van de complexen wordt meegenomen; zo wordt onder andere het voegwerk van de kopgevels gereinigd, de buitenkant van het complex krijgt isolatie en een schilderbeurt, en de hoofdentrees en trappenhuizen worden gemoderniseerd.
De wooncoach is niet het enige dat de aanpak van ERA Contour bijzonder maakt. Omdat het hier specifiek om oudere bewoners gaat, wordt er tussen 12.30 en 13.30 uur niet gesloopt, zodat bewoners even kunnen rusten. Ook regelt het bouwbedrijf dat er dagelijks een taxibusje rijdt naar het Anne Frankcentrum, waar bewoners met de meegeleverde koffiebonnen een kopje koffie kunnen drinken en er even tussenuit zijn. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2017 klaar.