Wat is Tubus System?

Artikel delen

Tubus System is een spuittechniek waarmee bestaande leidingen worden voorzien van meerdere lagen glasversterkt polyester, zodat een geheel nieuwe leiding ontstaat in de oude leiding. Zo’n 10.000 woningen in Nederland zijn voorzien van deze spuittechniek.

De eerste Tubus System leidingen in Nederland zijn in 2009 gemaakt. Sinds die tijd zijn er meer dan 300 renovaties uitgevoerd. Naast woningen zijn er ook renovaties uitgevoerd in o.a. kantoren en industriële panden. De renovatieprojecten omvatten vooral complete rioolrenovaties van een gebouw. Sander van Delft, Group Sales Manager bij Tubus System vertelt. “Wij kunnen zowel de standleidingen als de liggende leidingen renoveren in de woningen. Onze geavanceerde apparatuur kan al leidingen met een diameter vanaf 30 mm renoveren, een groot voordeel voor opdrachtgevers.”

Vaak wordt gedacht dat relinen gaat om de koustechniek met uitfrezen, maar Tubus System is een spuittechniek. Sander: “Met onze techniek brengen wij een geheel nieuwe leiding aan in de bestaande leiding. Bij t-stukken en aftakkingen volgt de nieuwe Tubus System leiding de contouren van het bestaande leidingstelsel. Daardoor kan Tubus System y-stukken, t-stukken en aftakkingen relinen zonder de aansluitleidingen open te frezen. Door deze innovatieve techniek is een naadloos, vloeistofdicht resultaat gegarandeerd.”

De klantenkring van Tubus System BV bestaat uit VvE’s en VvE-beheerders, grote woningcorporaties, vastgoedbeheerders en onderhoudsbedrijven. Sander: ”Opdrachtgevers kiezen bewust voor onze kwaliteit en werkwijze. Na elk afgerond project vindt er een extra controle plaats door ons hoofdkantoor in Zweden. Wij geven 10 jaar garantie op de nieuwe leidingen en een verwachte levensduur van minstens 50 jaar.

Tubus System
www.tubussystem.nl