Museumhuizen van Hendrick de Keyser geopend

Artikel delen

Vereniging Hendrick de Keyser gooit de deuren open van de door haar verworven architectonisch of historisch belangrijke gebouwen. Tot nu toe waren de huizen van de Vereniging gesloten, maar vanaf dit jaar worden er 35 huizen geopend. Museumhuis Villa Rams-Woerthe in Steenwijk mag het spits afbijten.
 
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Ieder Museumhuis illustreert een kenmerkende fase in de ontwikkeling van het woonhuis. Samen geven ze dan ook een beeld hoe er van 1550 tot 1950 gewoond werd in Nederland.
 
In Villa Rams-Woerthe in Steenwij woonde Jan Hendrik Tromp Meesters, die de villa ontwerpen door Architectenbureau A.L. Van Gendt. Het werd één van hun duurste villa’s die het bureau ooit bouwde. Dat is ook te zien aan de zwierige smeedijzeren details, kleurig glas-in-lood en de dienstvleugel.