Nieuwe perslucht-slijpers en perslucht-slagmoersleutel van Metabo

Artikel delen

Met twee nieuwe slijpers wordt vanaf nu het Metabo perslucht-assortiment uitgebreid: met de rechte perslucht-slijper DG 700-90 en de haakse perslucht-slijper DW 10-125 Quick rondt het bedrijf uit Nürtingen zijn perslucht-progamma voor de metaalbewerking af.

De rechte perslucht-slijper DG 700-90

“Of het nu gaat om het bewerken van kanten, het afbramen van boorgaten of het zuiveren van lasnaden – de rechte perslucht-slijper DG 700-90 is een krachtige alleskunner. Dankzij het 90°-haakse voorzetstuk bewerken metaalconstructeurs met het handzame gereedschap zelfs moeilijk toegankelijke plaatsen zonder moeite“, legt Susanne Hinderer uit, hoofd van het Competentiecentrum Perslucht bij Metabo. De ergonomisch gevormde behuizing van stootbestendige kunststof ligt daarbij optimaal in de hand en isoleert bovendien tegen de kou. Ondanks zijn compacte vorm heeft de DG 700-90 met 12.000 toeren per minuut heel wat kracht. Nog een voordeel voor gebruikers: de afvoerlucht ontsnapt door de handgreep om op de werkplek geen stof te doen opwaaien.

Snel werken met de perslucht-slijper DW 10-125 Quick

De haakse perslucht-slijper DW 10-125 Quick doet in niets onder voor de rechte slijper wat kracht betreft. “Onze nieuwe haakse slijper heeft een prestatievermogen dat min of meer overeenkomt met 1.000 Watt. Bij dezelfde afmetingen heeft de machine nu duidelijk meer kracht dan zijn voorganger. Daarmee behoort de DW 10-125 Quick tot de sterkste in zijn klasse”, voegt Susanne Hinderer toe.

De naam “Quick” is hier een belofte: met de snelspanmoer kunnen (door)slijpschijven snel en zonder gereedschap verwisseld worden. Ook de nieuwe haakse perslucht-slijper heeft een lichte en stabiele behuizing van stootbestendige kunststof – ideaal voor het robuuste gebruik in de metaalbewerking en met zijn smalle en ergonomisch gevormde greep ligt de slijper aangenaam in de hand; bij alle slijpwerkzaamheden dempt de extra handgreep Metabo VibraTech (MVT) trillingen op doeltreffende wijze. Op de DW 10-125 Quick passen afbraam- en doorslijpschijven van Ø 125 mm – Metabo biedt een omvangrijk assortiment schijven.

Met de nieuwe slagschroevendraaier DSSW 500-1/2″ C breidt Metabo zijn assortiment van krachtige perslucht-slagmoersleutels uit. “Met een lengte van slechts 120 mm is deze compacte perslucht-slagmoersleutel duidelijk korter dan zijn voorganger. Daarmee is de machine extreem handzaam en prima geschikt om zonder moeite schroeven en wielbouten vast of los te draaien – ook als er in de werkplaats een keer weinig ruimte is”, legt Susanne Hinderer uit, hoofd van het Competentiecentrum Perslucht bij Metabo. Het geringe gewicht van slechts 1,2 kg heeft de slagmoersleutel te danken aan zijn ergonomische behuizing van met glasvezel versterkte kunststof.

De DSSW 500-1/2″ C is een echte krachtpatser met een koppel van 500 Nm. Al naargelang de behoefte kunnen moeren en schroeven in drie regelbare standen vastgedraaid worden – het losdraaien gaat altijd met volle kracht. Ook praktisch: één hand is voldoende om met behulp van de schakelaar comfortabel van looprichting te wisselen. De afvoerlucht ontsnapt bovendien door de handgreep om op de werkplek geen stof op te doen waaien en zo de gezondheid van de gebruiker niet in gevaar te brengen.

Metabo
www.metabo.com