Heeft u wel eens te maken met een plaatselijk funderingsprobleem?

Artikel delen

Total Wall is vooral bekend van het constructief herstellen van muren. Een van de oorzaken van constructieve problemen aan muren blijkt vaak een funderingsprobleem te zijn. Om funderingsproblemen op te sporen heeft Total Wall technisch adviseurs in dienst die de verzakking kunnen opmeten. Gelijktijdig wordt de bestaande fundering,  inclusief de staat van de totale constructie, onderzocht.
 
Na de inspectie wordt door eigen constructeurs een reparatie advies gemaakt en worden aan de hand van onder andere een sondering de aantallen en exacte plaatsing van de 
Duurzaam Fundering Schroefpalen bepaald. Deze schroefpalen zullen tot in de dragende grondlaag aangebracht worden.
 
Voor het daadwerkelijke funderingsherstel wordt naast de gevel, op de berekende plaatsen,  de fundering vrij gegraven. Vervolgens wordt het eerste deel van de schroefpaal, die aan de onderkant een vijzelachtige constructie heeft, machinaal de grond in gedraaid. De palen zijn verlengbaar, waardoor de palen tot een diepte van wel 20 meter aangebracht kunnen worden.
 
Wanneer de vaste laag bereikt is, wordt er een bracket om de paal geschoven. Deze bracket wordt onder de fundering gedraaid, waardoor de mogelijkheid ontstaat om deze op druk te brengen.  In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk de constructie iets te liften. De brackets worden op de juiste hoogte vastgezet en de gaten in de grond worden weer gevuld.
 
Total Wall adviseert deze trillingvrije funderingsherstel methode omdat op deze manier met een minimum aan overlast de fundering gestabiliseerd kan worden. Vaak wordt dit in combinatie met het HeliBeam systeem gedaan. Hiermee kunnen (nagenoeg onzichtbaar) balken gecreëerd worden in het bestaande metselwerk en worden de muren extra verstevigd.
 
Total Wall
www.duurzaamfunderingsherstel.nl