Gerenoveerd ‘Pakhuismeesteren’ Rotterdam-Zuid binnenkort lifestyle hotel

Artikel delen

Na een ingrijpende renovatie en transformatie door Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. (Van Agtmaal) is het uit 1941 daterende voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie in Rotterdam van eigenaar gewisseld. De nieuwe eigenaar is GREF II Roommate S.à.r.l., een fonds van BNP Paribas REIM Duitsland.

Zij verhuurt het monumentale pand – herontworpen door AWG Architecten – aan de oever van de Maas op haar beurt aan Room Mate Hotels die er deze zomer het luxehotel Room Mate Bruno opent. Van Agtmaal herstelde de monumentale gevels en bracht twee extra verdiepingen aan. Het gebouw dat nu vier verdiepingen telt, omvat een hotel met 217 kamers, conferentie ruimtes, event space, commerciële ruimtes en 84 parkeerplaatsen.

Op de begane grond zijn de hotellobby, het bijhorend restaurant en de mercado gesitueerd. Zij zijn toegankelijk via 3 nieuwe entrees aan weerszijden van het gebouw. De kamers bevinden zich op de twee bestaande verdiepingen rondom het centrale lichthof. De 'long-stay' appartementen en vergaderruimtes met respectievelijke dakterrassen bevinden zich in 2 toegevoegde verdiepingen. De kelder is verdiept, waterdicht gemaakt en omgevormd naar een parkeergarage, opslagruimte en technische lokalen.

Door de publiek toegankelijke invulling van de begane grond met de hotellobby en mercado is de gebruiks- en verblijfskwaliteit in en rond het gebouw verhoogd. De entrees zorgen samen met grote bloemkozijnen voor de gewenste levendigheid in de plint en interactie met de omgeving.

Met de restauratie en transformatie van Pakhuismeesteren is het laatste historische gebouw op de Wilhelminapier opgeknapt. Naast dit pand aan de Wilheminakade 52 is het gebied een heuse architecturale hotspot, waar gebouwen staan die ontworpen zijn door de meest befaamde architecten ter wereld, zoals Rem Koolhaas, Cruz y Ortiz, Renzo Piano, Muller, Droogleever en Fortuyn.
 
Bron: Volker Wessels / AWG Architecten