Tijdelijk ankerpunt voor valbeveiliging

Artikel delen

Skyworks heeft met de recente introductie van de SYAM een uniek tijdelijk ankerpunt voor valbeveiliging op de Nederlandse markt gebracht. Door de zeer eenvoudige installatie heeft u binnen 2 minuten een ankerpunt beschikbaar bij bijna iedere willekeurige deur- of raamopening.

Het systeem is uitermate geschikt voor nieuwbouw  en renovatie werkzaamheden waar (tijdelijk) een goede randbeveiliging ontbreekt. Met een uitbreidingsset is het systeem ook geschikt voor lijnwerkzaamheden en reddingswerk.    
De SYAM is zonder gereedschap op te zetten en heeft voldoende aan 2 steunpunten tegen de wand en 1 op de grond. De staander is instelbaar voor ruimtes met een hoogte van 2,0 tot 4,2 m en is ook geschikt voor gebruik bij zwevende plafonds. Het mobiele ankerpunt hoeft niet altijd direct voor de werkplek geplaatst te worden, maar kan ook om de hoek in een andere ruimte worden neergezet.
Aan het ankerpunt kunnen afhankelijk van het soort werkzaamheden diverse soorten lijnen en valstopapparaten bevestigd worden. Eenmaal geïnstalleerd heeft de gebruiker beide handen vrij om te werken. Op deze manier kunnen 2 personen tegelijk werken met één systeem aan de montage en het onderhoud van bijvoorbeeld kozijnen en balkonhekken of de inspectie en reiniging van dakkapellen en zonnepanelen.
De SYAM wordt opgeborgen in de bijgeleverde transporttas. Deze zorgt voor extra bescherming en is voorzien van draagbanden waarmee het ook op de rug gedragen kan worden.  Het systeem wordt standaard geleverd met een gebruikerstraining op locatie, waardoor een juist gebruik altijd is geborgd.
 
Skyworks
www.skyworks.nl/SYAM