Inspirerend ‘hobby’ project

Artikel delen

Een boomhutje in de tuin bouwen, touwladdertje er aan en klaar. Een leuk ‘hobby project’ om een paar zaterdagen aan te besteden. Maar of deze boomhut ook als hobby project is te kwalificeren? Je bent er in ieder geval langer mee bezig dan ‘een paar zaterdagen…’

De duurzame bouwers van ArtisTree staan bekend om het creëren van groene projecten. Het bedrijf heeft zojuist een charmante boomhut onthuld in een afgelegen eco-retraite in Texas. Het Yoki Treehouse hangt hoog in de lucht tussen twee cipressen. De boomhut is gebouwd in het centrum van Texas, in Austin’s eerste ‘boomhutresort’ in Cypress Valley.

De boomhut ligt bijna 8 meter boven een kreek, die diende als de inspiratie voor het ontwerp en de naam. Yoki is het Native American woord voor regen. “Water is leven en één van onze meest waardevolle hulpbronnen. ArtisTree treehouses zijn ontworpen om mensen de natuurlijke rijkdommen beter te laten ervaren,” aldus Will Beilharz, oprichter van ArtisTree.

De boomhut is gebouw met duurzame houtsoorten zoals iepen, cipressen en sparren. Het geheel bestaat uit een boomhut van 500 vierkante meter en een apart badhuis, dat op een vaste ondergrond staat. De twee gebouwen zijn verbonden door een 60 meter lange hangbrug met verschillende platforms om veel open ruimtes te bieden om te genieten van de omliggende natuur.

De sterke linke met de natuur is in elke hoek zichtbaar. De ingang bevindt zich op het dak, dat tevens dienst doet als observatieplatform. Perfect om te genieten van het weelderige groene bos en het kabbelende beekje. Er is ook een openluchtportaal waar de takken door de vloer groeien en de structuur verder verbinden met zijn omgeving.

Binnen zijn de wanden van de boomhut bekleed met warm berkenhout, waardoor een cabine-achtige esthetiek ontstaat. Ook hier een overvloed aan ramen, waaronder een volledig glazen voorgevel. Het interieur en de inrichting zijn geïnspireerd op het Japanse minimalisme, terwijl accenten van de Turkse inrichting een gevoel van eigenzinnigheid toevoegen.

Het aparte badhuis werd gebouwd met eenzaamheid in gedachten. Het beschikt over een spa-achtige sfeer, compleet met een groot bad in Onsen-stijl. Ruime ramen van vloer tot plafond bieden de gasten een serene plek om te genieten van een beetje vogels kijken of sterren kijken.


Bron: Dezeen Beeld: Photography by Smiling Forest via Artisree.