Kozijnsparend houtherstel

Artikel delen

Afhankelijk van de staat van bestaande houten kozijn kunnen kwetsbare delen van het kozijn (onderdorpel en hoekverbindingen) door prefab Durodeen kunststof delen worden beschermd of vervangen. Kozijnen die zijn beschermd of hersteld met Durodeen kunnen weer jaren mee. Sterker nog: ze zijn beter dan nieuwstaat omdat er geen degradatie meer optreedt.

Binnen het DTS-ReFlex systeem kunnen bestaande raam- en deurkozijnen worden verbeterd. Het voordeel van Durodeen is dat het alle gunstige eigenschappen van hout bezit. Daardoor is het gemakkelijk toe te passen in combinatie met hout. Durodeen is overschilderbaar en kent een uitstekende verfhechting omdat het materiaal geen vocht opneemt. Het is net als hout te zagen, te boren, te lijmen en te schroeven. 
Tevens kunnen alle denkbare authentieke details worden geleverd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van duivenjagers en ojiefjes. Omdat bestaande kozijnen worden verbeterd in plaats van vervangen, zijn tijdrovende breekoperaties en dure nieuwe kozijnen overbodig. Bovendien blijft de binnenafwerking van het stucwerk en de vensterbanken volledig intact en wordt daarmee het bewonersgemak verhoogd.

Het DTS-ReFlex systeem draagt bij aan de verduurzaming van woningen.
Dankzij de speciale beglazingsprofielen waarmee extra sponningsdiepte wordt gecreëerd is het toepassen van triple-glas ook in bestaande situaties mogelijk. Kortom: met het DTS-ReFlex renovatiesysteem gaat u zeer efficiënt en doelgericht te werk en bent u tot wel 15 jaar gevrijwaard van kozijnonderhoud.

Kreunen Kunststoffen | DTS-ReFlex
www.kozijn-herstel.nl