ECONEXT Qi: ronde prefab schoorsteen voor de eengezinswoning

Artikel delen

De unieke ronde ECONEXT Qi schoorsteen is voor plaatsing op eengezinswoningen in de seriematige woningbouw en past op elk dak. De schoorsteen is compact en leent zich uitstekend voor renovatieprojecten van rijwoningen waar ook uitstraling van belang is. Combineren brengt rust.

In de schoorsteen is een pijp voor de rookgasafvoer en luchttoevoer van een HR ketel, een kanaal voor het aansluiten van Mechanische Ventilatie en een pijp voor de rioolontluchting gecombineerd in één ronde doorvoer. Het gemak van rond is dat de schoorsteen geplaatst kan worden en pas op een later tijdstip de cv-ketel. De pijpen vastklikken en op de gewenste positie draaien kan immers later van in het huis gebeuren.

Uiteraard is er een dakopstand leverbaar voor plat en hellend dak (in diverse hellingshoeken). De schoorsteen wordt compleet als pakket geleverd bestaande uit een kap, dakopstand en aansluitpijpen. Ook is er een vierkante variant, de ECONEXT sQ. De schoorstenen zijn gemaakt van aluminium, waardoor licht van gewicht en gepoedercoat in mat zwart of terracotta. Binnenshuis wordt de dakdoorbreking met een air seal geïsoleerd.

Is er ook een WTW lucht aanzuig- en/of uitblaaspijp nodig? Wellicht is de vlakke CoxDry WTW ventilatie dakdoorvoer een oplossing. Deze kan onopvallend tussen de dakpannen worden geplaatst en neemt weinig ruimte in beslag. Een ander voordeel is dat deze nauwelijks schaduw veroorzaakt waardoor de opbrengst van omringende zonnepanelen hier geen nadeel van zal ondervinden.

Deze vlakke dakdoorvoer is perfect te combineren met de ronde of vierkante ECONEXT schoorstenen. Klik hier voor meer informatie.

Cox Geelen
www.coxgeelen.com