Prefab schoorsteen ideale oplossing bij dakrenovatie

Artikel delen

Verduurzamen van woningen staat hoog op de bouwagenda. Veel woningcorporaties zijn momenteel druk bezig met het renoveren van de woningen en ze meteen een stuk duurzamer te maken. Econox werkt regelmatig voor klanten die bezig zijn met dakrenovaties. De daken worden voorzien van betere isolatie en zonnepanelen. De klassieke stenen schoorsteen past niet meer bij deze nieuwe daken. De prefab, aluminium schoorsteen van Econox blijkt hiervoor een populaire oplossing te zijn.

“Econox staat binnen de installatiebranche met name bekend als leverancier van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen”, vertelt. Thimo Kersten, sales manager bij Econox. “Maar daarnaast is Econox ook een producent van onder andere schoorstenen en dakkappen. Een van onze vaste klanten kwam laatst met de vraag of wij prefab schoorstenen kunnen produceren, die naadloos weggewerkt moeten worden in een dak dat volledig bestaat uit zonnepanelen. Een mooie uitdaging. We hebben inmiddels in totaal al 95 van deze prefab schoorstenen aan de klant mogen uitleveren. We leveren ze met een bijpassende plakplaat, zodat de schoorsteen eenvoudig en snel te monteren is. Dit gebeurt nog voordat het nieuwe dak op de woning wordt bevestigd.”

“Het doel van dit project is om in korte tijd veel woningen op een slimme manier duurzamer te maken, met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoner. Doordat de daken en schoorstenen volledig prefab zijn, is het mogelijk om een volledig dak in één dag te vervangen. Hoe eenvoudig kan het zijn? En het eindresultaat mag er zeker zijn!”, aldus Kersten.

Econox
www.econox.nl