Ontwerp tijdelijke plenaire zaal Eerste Kamer

Artikel delen

Net als nu op het Binnenhof komt er ook een plenaire zaal voor de Eerste Kamer in de tijdelijke huisvesting Lange Voorhout 34-36 / Kazernestraat. Gedurende de renovatie van het Binnenhof behandelt de Eerste Kamer de wetsvoorstellen en vergadert ze ook in deze tijdelijke plenaire zaal.

Het ontwerp is afkomstig van Happel Cornelisse Verhoeven Architecten. De vergunningaanvraag voor de verbouwing van Lange Voorhout 34-36 / Kazernestraat ten behoeve van de tijdelijke huisvesting, is op 17 december 2018 door het Rijksvastgoedbedrijf bij de gemeente Den Haag ingediend.

De tijdelijke huisvesting wordt behalve door de Eerste Kamer ook gebruikt door een deel van de Raad van State, dat op het Binnenhof gevestigd is. In de panden Lange Voorhout 34-36 / Kazernestraat is kantoorruimte voorzien voor circa 75 medewerkers. Op vergaderdagen zijn er uiteraard meer mensen aanwezig. Er is rekening gehouden met de ontvangst van bezoekers zoals scholieren, dagjesmensen en gasten.

In het voorjaar van 2019 start de verbouwing van Lange Voorhout 34-36 / Kazernestraat. In de zomer van 2020 verhuizen de medewerkers van de Eerste Kamer en een deel van de Raad van State van het Binnenhof naar de tijdelijke huisvesting. Na de renovatie gaan ze terug naar het Binnenhof.

Beeld: Happel Cornelisse Verhoeven Architecten