Venuslood: schoonheid, perfectie en duurzaamheid komen samen

Artikel delen

Bladlood is flexibel en daardoor goed vervormbaar: eenmaal vervormd, blijft het in de gewenste vorm alle eigenschappen houden gedurende de volledige levensduur van het gebouw waar het is toegepast. Uzimet bladlood wordt volledig geproduceerd op basis van schroot en oud lood, in welke vorm ons bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een 100% te recyclen materiaal.

Naast het traditionele bladlood heeft loodproducent Uzimet ook een gecoate variant. Venuslood, bladlood dat vanwege de toepassing van een speciale coating niet uitloogt en dus milieuvriendelijk is. Patineren van het loodoppervlak is hierdoor overbodig. De coating zorgt voor een gegarandeerd gelijkmatig en streeploos kleuroppervlak (geen loodwit).

Voor het overige heeft het product dezelfde eigenschappen als het traditionele lood. Het is dus een zwaar product, dat desondanks flexibel is te verwerken (vanaf -5°C). Het materiaal laat zich in alle weersomstandigheden plaatsen, aangezien ook bij vochtigheid geen carbonaataanslag optreedt. Het is niet nodig om patineerolie toe te passen, wat weer tijd en kosten bespaart.

Meer weten over Uzimet en haar producten? Kijk eens op onderstaande website.

Uzimet
www.uzimet.nl