Krachtenbundeling vastgoedonderhoudsbedrijven

Artikel delen

Op 10 januari 2019 werd op het hoofdkantoor van Koers Groep in Barendrecht het contract ondertekend waarmee KetenKracht, de krachtenbundeling van vier gerenommeerde vastgoedonderhoudsbedrijven, formeel werd bevestigd. Koers Groep, Hartman Totaalonderhoud, Mampaey Installatietechniek en Cazdak Dakbedekkingen, willen hiermee inspelen op de groeiende vraag naar totaalonderhoud. Eén partij die de opdrachtgever volledig kan ontzorgen.

Van links naar rechts: Robbert Boset, CEO Mampaey installatiebedrijven, Harold Koers, DGA Koers Groep, Pieter Roterman, directeur Cazdak dakbedekkingen en Richard van Mierlo, DGA Hartman totaalonderhoud.

Harold Koers, algemeen directeur van Koers Groep, formuleert het als volgt: “Ketensamenwerking heeft wat ons betreft de toekomst. Want nauwere samenwerking met zowel onderhoudspartners, als met de opdrachtgever biedt meerwaarde voor alle betrokken partijen. Wij worden als ketenpartners continu gestimuleerd om nieuwe ideeën te ontwikkelen voor processen en producten. Terwijl de opdrachtgever meer dan bij traditioneel aanbesteden profiteert van betere kwaliteit en lagere kosten. De opdrachtgever heeft te maken met één aanspreekpunt en één verantwoordelijke contractpartij, waardoor hij niet alleen minder indirecte kosten heeft, maar ook niet te maken heeft met onderaannemingsopslagen.“

Integrale aanpak

KetenKracht maakt vastgoedonderhoud beheersbaar en voorspelbaar en richt zich op integraal vastgoedmanagement voor opdrachtgevers zoals woningcorporaties, zorginstellingen, vastgoedbeheerders, vve’s, projectontwikkelaars en overheden. Daarbij kan ze het hele traject verzorgen. Van beheer en onderhoud, tot verbetering en herontwikkeling van vastgoed. Van vloer tot dak, van gevel tot installaties.
Er kan optimaal gebruik worden gemaakt van de individuele expertise van de samenwerkende partijen, waardoor projecten slimmer zijn aan te pakken. Met minder risico’s en minder faalkosten. Bovendien dalen door betere samenwerking niet alleen de aan- en afloopkosten en de overheadkosten, maar ook de advieskosten.