Isofinish gevelisolatiesysteem bij nieuwbouw Romanov, Zaandam

Artikel delen

Midden in Zaandam’s stadshart Inverdan bouwt HSB woongebouw Romanov. Een 30 meter hoog gebouw met luxe studio’s, ruime appartementen en een prachtig penthouse in gedurfde Zaanse architectuur, ontworpen door Boparai Architecten. Romanov wordt gebouwd volgens de laatste energie- en duurzaamheidsvoorschriften. Diverse maatregelen zijn nodig om daaraan te voldoen, waaronder natuurlijk uitstekende isolatie. Om de gevel optimaal te isoleren, voorziet gevelbouwer De Baak Projecten het gebouw van een geventileerde gevel volgens de Isofinish methode.

Isofinish is een totaalconcept voor gevelisolatie en -afwerking, geschikt voor renovatie en nieuwbouw. De voordelen – zelfdragend, toepasbaar bij hoogbouw, beperkt materiaalgebruik en efficiënte montage – maken het Isofinish systeem populair bij gevelbouwers binnen en buiten Nederland.

Het Isofinish systeem geeft grote vrijheid in de keuze van isolatiedikte. Dun, dik, meerlaags: het is allemaal mogelijk door de gevelmontageschroeven die in vele lengten leverbaar zijn. Bij Romanov is als gevelisolatie Recticel Powerwall 140 mm toegepast. De Isofinish draagconstructie wordt gemonteerd met Borgh gevelmontageschroeven 275 mm en 300 mm.

Ook gevelbekleding kan bij de Isofinish methode volledig afgestemd worden op ontwerp en omgevingsvereisten. Bij Romanov was dit essentieel: voor een natuurlijke aansluiting binnen het Zaanse centrum Inverdan, met bijzondere gebouwen als het Zaanse huisjeshotel en de opvallende trouwtoren, koos de architect voor Eternit Cedral gevelbekleding.
Cedral is onderhoudsarm, kleurvast en standaard leverbaar in 22 kleuren. Onder specifieke voorwaarden zelfs in custom-made kleuren, zoals voor Romanov, waar Eternit in samenspraak met de architect een kenmerkend Zaans kleurpalet voor ontwikkelde.

Isofinish
www.isofinish.nl