Beschermen, herstellen, en upgraden van bestaande houten kozijnen

Artikel delen

DTS REFLEX geeft bestaande houten kozijnen een beter, langer en onbezorgd leven. Onder het motto ‘behoud het goede, vervang het slechte’ worden heel doeltreffend en kostenefficiënt de zwakke delen beschermd of vervangen door weerbestendige materialen. Ook is het mogelijk om bestaande kozijnen te upgraden. Denk daarbij aan het levensloopbestendig maken van toegangen of het geschikt maken van bestaande kozijnen voor bijvoorbeeld triple-glas of draaikiep ramen.

De ontmoedigende aanblik van rotte plekken is maar al te vaak aanleiding voor het besluit tot volledige vernieuwing van kozijnen. Dat is echter een dure en omslachtige oplossing, die met DTS REFLEX tot het verleden behoort. Kozijnen krijgen een beter, langer en onbezorgd leven dankzij superieure materiaaleigenschappen en verwerkingstechnieken.

Onderzoek door onder meer bureau Dijkstra (‘Kozijnrenovatie versus vervanging ’ in Technisch Gebouwbeheer, oktober 2012) heeft aangetoond dat handhaving van het bestaande houten kozijn óók op termijn het voordeligst is. Met de oplossingen van DTS REFLEX is zelfs sprake van dubbele winst omdat het de zwakke plekken extra robuust maakt.

Duurzaam beheer en onderhoud leveren meer op met aandacht voor de benodigde kwaliteit in materialen, detaillering en uitvoering. De periode tussen de onderhoudsbeurten van houten kozijnen wordt bepaald door de meest kwetsbare delen, de liggende vlakken en verbindingen. Optimalisatie van het bestaande betekent een verlenging van het onderhoudsinterval én de levensduur. Dat leidt meteen tot besparingen op materialen en arbeid. Het vergroot ook de bewonerstevredenheid, die minder overlast hebben van onderhoudswerk.

Kom naar Renovatie 2019 en maak kennis de mogelijkheden en oplossingen die DTS REFLEX biedt voor het beschermen, herstellen en upgraden van bestaande houten kozijnen.

Innodeen
www.innodeen.nl

Bezoek Innodeen / DTS REFLEX op Renovatie 2019 in Den Bosch, stand C076