Snel en eenvoudig een constructief overstek bij renovatie

Artikel delen

Bij dakrenovatie is een overstek maken op een dakbeschot tijdrovend maatwerk. Bovendien is het een hele uitdaging om een voldoende constructief overstek te maken. Kingspan Unidek heeft nu een oplossing ontwikkeld: de Unidek Overstekbeugel.

Vraag uit de markt

Bij de ontwikkeling van deze standaardoplossing heeft Kingspan Unidek goed naar de markt geluisterd. Onder renovatiespecialisten heerste een sterke behoefte om snel en eenvoudig een overstek te realiseren. Zonder in te leveren op de kwaliteit van de constructie.

Eenvoudige verwerking

Door zijn unieke vorm is de beugel zeer makkelijk te monteren. De slimme constructie – in combinatie met een gootplank – zorgt dat het overstek normaal belastbaar en beloopbaar is. De Unidek Overstekbeugel perfect te combineren met de dakelementen Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie. Er kan een overstek gemaakt worden tot wel 45 cm.

Service en training

Bij verwerking volgens de voorschriften en detailtekeningen voldoet de Unidek Overstekbeugel aan het Bouwbesluit, zowel constructief als bouwfysisch. Als service voor verwerkers biedt Kingspan Unidek gratis demonstraties aan op de bouwplaats. Verwerkers kunnen ook kiezen om kosteloos deel te nemen aan de Unidek Academy.

De voordelen van de Unidek Overstekbeugel

  • Geen maatwerk of constructieberekeningen nodig
  • Snel en eenvoudig te monteren
  • Geschikt bij alle Rc-waardes
  • Direct klaar voor toekomstige gevelisolatie
  • Voldoet volledig aan het Bouwbesluit

Klik hier voor meer informatie.