Bewoners verblijden met aangename warmte en extra ruimte

Artikel delen

Comfortabele warmte die de gehele ruimte gelijkmatig verwarmt. Zo worden de woonkamer, slaapkamer, kantoor en winkel aangename plekken om te verblijven, zonder dat warmere en koudere luchtstomen worden ervaren zoals bij conventionele radiatoren met convectiestromen. Met HEATFLOW® infrarood stralingsfolie in vloeren en/of plafond ontstaat niet alleen die gelijkmatige warmte, er zijn ook geen storende radiatoren in de ruimte nodig of watervoerende leidingen in de vloer. De dunne folie neemt geen ruimte in beslag en kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, waarbij het systeem binnen luttele minuten prettige warmte afgeeft.

Pieter Stokkink heeft het innovatieve verwarmingssysteem naar Nederland gehaald. “Het is een Koreaans product, dat daar al vele jaren zijn kwaliteiten en voordelen heeft bewezen. Heatflow® wordt geproduceerd door NAOS, marktleider in productie en innovatie van infrarood koolstofvezel verwarmingsfolie. Je praat over de nieuwste generatie folie met uitstekende karakteristieken. Zo is de levensduur van het product verlengd tot minimaal 30 jaar. Voorts zijn zaken als duurzaamheid, brandveiligheid en de efficiëntie van warmteoverdracht verbeterd. Het was al een interessant product, maar het nieuwste systeem overtreft alle andere verwarmingsmethoden. Daarom verwacht ik er veel van in Nederland, waar we op de drempel staan van allerlei gasloze verwarmingssystemen. Deze infrarood folie is er eentje uit het brede aanbod, maar wel eentje die zowel in de nieuwbouw en zeker ook binnen de renovatiemarkt de aandacht verdient. Met name vanwege de makkelijke wijze van aanbrengen, de snelle opwarming, de aangename warmte en het hoge rendement. Want dit laatste is natuurlijk van groot belang voor de uiteindelijke energierekening.”

Hoog rendement

Hij wijst op het rendement: Heatflow® heeft een rendement van 98%. “Je praat over energiebesparingen tot 40% in vergelijking met oudere cv-systemen. Bovendien is sprake van een snelle opwarmtijd. Middels het infrarood-principe wordt de aanwezige massa in een ruimte direct verwarmd en is er praktisch geen verlies van de energie die in het systeem wordt gestopt. Daarnaast warmt Heatflow® de gehele ruimte op, omdat alle objecten aangestraald worden. Dat is toch een ander verhaal dan het opwarmen van warm water in leidingen en radiator door een cv-ketel, waarbij pas daarna de convectielucht langzaam wordt verwarmd.”

Gezonde warmte

“Verder praat je bij infrarood straling over gezonde warmte,” aldus Stokkink. “De technologie is een bron van biologisch optimale warmte voor het lichaam. De infraroodstraling omvat verschillende soorten golven. Voor het menselijk lichaam zijn lange-infrarood golven de meest waardevolle. Het bereik van infraroodstraling uitgezonden door de Heatflow® verwarmingsfolie is dezelfde als van ons lichaam zelf, zodat ons lichaam ze accepteert als ware het zijn eigen. En niet te vergeten: Heatflow® folie heeft zijn natuurlijke antibacteriële werking door negatieve ionen die worden verzonden tijdens de werking. Volgens onafhankelijke testen is de efficiëntie van de antibacteriële werking van Heatflow® infrarood verwarming film ruim 72,6%.”

Installatie is fluitje van een cent

Stokkink laat de keuze voor het meest passende verwarmingssysteem over aan de installatietechnische adviseurs. “Zij kunnen het beste beoordelen of dit aantrekkelijke infraroodsysteem in de woning, kantoor of winkel kan worden aangebracht. Bij nieuwbouw zal dat geen probleem zijn, omdat je dan praat over een goed geïsoleerd pand, waarbij de folie de hoofdverwarming kan zijn. Bovendien heb je dan alle gelegenheid om de folie op een slimme manier in met name de vloeren en plafonds op te nemen. Bij renovatieprojecten zul je eerst naar de uiteindelijke isolatiegraad moeten kijken. Maar dat geldt ook voor inzet van warmtepompen, vloerverwarming of andere laagtemperatuursystemen. Echter, bij renovatie worden toch al vloeren en wanden onder handen genomen en dan is het aanbrengen van een verwarmingsfolie een fluitje van een cent. Het mooie is ook dat je in zo’n te renoveren pand niet overal plek hoeft te vinden voor de radiatorleidingen, want die heb je niet meer nodig. En dan heb ik het niet eens over de radiatoren zelf of de warmtepompinstallaties die veel ruimte innemen in zo’n pand. Ruimtebeslag heb je niet met 0,5 mm dunne folie in je vloer of plafond…”

Om die reden zouden niet alleen installatieadviseurs maar ook professionele opdrachtgevers en architecten zich moeten verdiepen in Heatflow®. “Moet je nagaan wat een corporatie die zijn woningen moet verduurzamen aan ruimte en comfort wint voor bewoners met ons verwarmingssysteem. En wat voor gemak voor de bouwer en installateur ontstaat. Geen arbeidsintensieve werkzaamheden om cv-leidingen aan te leggen en esthetisch weg te werken. De dunne Heatflow®-folie wordt in de vloer- plafond- of wandconstructie meegenomen en rechtstreeks aangesloten op het lichtnet. Klaar is Kees. En gelijk genieten van een comfortabele warmte.”

Informatie: www.heatflowsystems.nl


Unieke infrarood folie

Heatflow® infrarood verwarming is een ultradun (0,5 mm) verwarmingssysteem dat gebruikt maakt van lange-infraroodstraling. De technologie is gebaseerd op het principe van infrarode warmtestraling middels een elektrische stroom door weefsel van koolstofvezels, het hoofdverwarmingselement van dit type carbonfiber folie. De crux van hoog rendement en lange levensduur zit niet alleen de revolutionaire carbonvezel vulling, maar tevens in de unieke verbinding tussen de koperen en zilveren stroomgeleiders. Deze verbinding zorgt voor een lager energieverbruik en probleemloze geleiding van stroom door de carbonvezel vulling. Deze techniek maakt Heatflow® uniek ten opzichte van andere bestaande folies.