SpouwVast in Volandis Catalogus

Artikel delen

Met de SpouwVast kunnen ladders & steigers in letterlijk 3 tellen aan de gemetselde gevel gefixeerd worden in de open stoot/ventilatievoeg. “Met SpouwVast is het 4 keer veiliger werken want de ladder kan niet wegglijden, niet opzij vallen en ook niet achterover kiepen. Bovendien kan de ladder al op 2,5 m – net boven de ramen van de begane grond – worden vastgezet waardoor men veilig hoger kan klimmen, ”aldus Laura Eekels van SpouwVast.

Drie versies: verchroomd staal, rvs 6 mm en rvs 8mm

De SpouwVast kan met spanband aan de ladder bevestigd worden en zo naar het volgende punt worden meegenomen. “Het boren en in- en uitdraaien van ogen kost vele malen meer tijd en geld dan werken met de SpouwVast. Dan heb ik het nog niet eens over de schade aan de gevel. De SpouwVast in- en uithalen kost letterlijk 3 tellen en géén kracht,” gaat Eekels verder.

De SpouwVast is sinds deze maand opgenomen in de Volandis catalogus en voldoet aan alle benodigde (EU-)normen. Volandis en Step verklaren tevens dat de SpouwVast ergonomisch verantwoord is. “Met SpouwVast kun je met twee vrije handen de ladder op. Daarnaast zijn er geen slechte trillingen van boren, minder gevaarlijke situaties op de ladder en is er geen lawaai. Ook niet voor de klant. ” De SpouwVast kan ook gebruikt worden om steigers vast te zetten. De steigerhaken kunnen in het oog van de SpouwVast gestoken worden. Vaak zal een combinatie van boren en SpouwVasten gebruikt kunnen worden.

Naast ladders en steigers wordt de SpouwVast ook ingezet voor andere toepassingen. “Er worden zo ook al kleine bouwliften mee vast gezet, zeilen/schaduwdoeken, gevelversieringen, reclame uitingen, banners etc. Op 4 mei is er in Mijdrecht zelfs een complete Volvo stationwagen (1400kg) mee opgetild”, besluit Eekels.

SpouwVast
www.spouwvast.nl