Brandwerende dorpels voor deur- en kozijn constructies

Artikel delen

Bij toegangen kunnen diverse brandwerendheidsaspecten van belang zijn. Enerzijds zijn er de eisen gesteld vanuit het Bouwbesluit en anderzijds de specifieke toepassingseisen.
Afhankelijk van de gestelde eisen zijn DTS dorpels in verschillende brandwerende varianten leverbaar. Dit maakt DTS dorpels een verantwoorde keuze voor toepassing in (galerij)woningen, openbare gebouwen, kantoren, sporthallen of andere utiliteitsbouw zoals industriële bedrijfsruimten.

De DTS dorpel is zowel voor een 30 minuten als voor een 60 minuten brandwerende situatie leverbaar. De toepassing van DTS dorpels in dergelijke deur-/kozijnconstructies is, conform NEN 6069:2005, beoordeeld en aangetoond door Efectis Nederland BV.

Standaard voldoet de DTS dorpel aan de brandwerendheidseis van 30 minuten indien gecombineerd met een gecertificeerde 30 min. brandwerende deur. Een standaarddorpel kan daarmee ook toegepast worden in andere deur-/kozijnconstructies waarvan een 30 minuten brandwerendheid is aangetoond. Voorwaarde hierbij is dat de aansluiting van het deurblad op de onderdorpel wordt uitgevoerd zoals getest.

In 60 minuten brandwerende deur-/kozijnconstructies dient de DTS dorpel uitgevoerd te worden met Foamtech neuten, gecombineerd met een gecertificeerde 60 minuten brandwerende deur. Deze dorpelcombinatie kan ook toegepast worden in andere deur-/kozijnconstructies waarvan een 60 minuten brandwerendheid is aangetoond. Mits de aansluiting van het deurblad op de onderdorpel wordt uitgevoerd zoals getest.

Onlangs zijn de DTS dorpels bekroond met het zilveren Cradle2cradle certificaat, mede dankzij de circulaire toepasbaarheid. Hollodeen, waarvan de dorpels worden vervaardigd is immers volledig recyclebaar en bestaat reeds al tot 90% uit gerecycled materiaal.

DTS dorpels
www.dts-dorpels.nl