Efficiënt kozijnen beschermen, herstellen en upgraden.

Artikel delen

Op bezoek bij Innodeen uit Lochem, bekend bij bouwend Nederland door onder andere het succes van DTS dorpels. Innodeen maakt – zoals de naam wellicht doet vermoeden – innovatieve producten voor verschillende branches met circulaire en biobased materialen voor duurzame toepassingen. We hebben afgesproken met Wim Gotink, commercieel technisch adviseur bij Innodeen. “Waar andere materialen tekortschieten, komt onze innovatiekracht tot leven” begint Wim enthousiast. “Dat is eigenlijk van toepassing op alles wat wij doen. Maar we gaan het nu hebben over het DTS Reflex systeem voor bestaande houten kozijnen.”

Oorspronkelijke kozijn.

Oorspronkelijke kozijn.

Herstellen

“Als er wordt besloten om een kozijn te vervangen, is minstens 80% van het kozijn vaak nog in prima staat. En dat is zonde en absoluut niet meer van deze tijd. De onderdorpel en de onderste hoekverbindingen zijn de zwakke plekken van een kozijn. Deze zwakke plekken zijn met het DTS Reflex systeem heel doeltreffend en efficiënt te vervangen door weerbestendige en overschilderbare Durodeen inzetdelen. Door deze gerichte aanpak kan in veel gevallen zelfs de binnen afwerking intact blijven waardoor veel tijd wordt bespaard en bewonersoverlast tot een minimum wordt beperkt. Grondstoffen worden steeds schaarser en duurder, met deze aanpak wordt de materiaalvraag drastisch beperkt”, verteld Wim.

Geüpgrade kozijn met draaikiep ramen

Bestaande kozijn geüpgraded en voorzien van draaikiep ramen.

Beschermen

“Verkeert een kozijn nog in goede staat dan kan men door middel van een DURODEEN neuslat de kwetsbare kozijndelen beschermen”, legt Wim uit. “De neuslatten worden ventilerend aangebracht en doorgezet tot aan de negge om het onderliggende hout en hoekverbindingen optimaal af te dekken en te beschermen tegen alle weersinvloeden. Zo geeft u met minimale middelen het kozijn een extra lang en onbezorgd leven. Hiermee bespaar je minstens 50% op onderhoudskosten.”

Upgraden

Sinds kort is het DTS REFLEX bescherm- en herstelsysteem uitgebreid met upgrades om het kozijn op te waarderen en het comfort te verhogen. “Met deze upgrades voorzie je een bestaand raamkozijn eenvoudig van bijvoorbeeld triple glas of maak je het geschikt voor een draaikiepraam”, voegt Wim toe.

Innodeen
www.innodeen.nl
Stand 1.A052