Voorkom schimmel en verkleuring bij siliconenkit

Artikel delen

Je bent zojuist eigenaar geworden van een nieuwe badkamer en hebt deze direct afgewerkt met siliconenkit. Het laatste waar je dan op zit te wachten is dat de kit gaat verkleuren of dat er schimmelvorming ontstaat. Wij hebben een aantal praktische tips op een rij gezet zodat jij verkleuring en schimmelvorming kunt voorkomen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil je schimmel echt geen kans geven? Zorg er dan voor dat schimmel geen ruimte krijgt. Een goede hechting op de ondergrond is daarom erg belangrijk. Voor de juiste hechting moet de ondergrond droog, vet en stofvrij zijn. De Kelfort Cleaner schiet te hulp bij het verwijderen van vetsporen en lichte oppervlakteverontreinigingen van niet-poreuze ondergronden, glas, kunststoffen, metalen en keramische ondergronden. Daarnaast kun je de Cleaner ook gebruiken voor het reinigen van gecoat aluminium, hard PVC, PVC folie cacheringen en sanitaire toepassingen.

Gebruik de juiste siliconenkit voor de ondergrond:

  • De meest voorkomende ondergronden
    Voor onder andere badkamers, douchecellen, keukens, aansluitingen van wastafels, tegels, aanrechtbladen, douchebakken en baden kun je het beste een neutrale 100% elastische siliconen afdichtingskit gebruiken, zoals de Kelfort siliconenkit NO. Deze siliconenkit hecht perfect op de meest voorkomende ondergronden, zonder dat voorbehandeling met een hechtprimer nodig is. Houd er wel rekening mee dat er daglicht (UV-belasting) nodig is om deze siliconenkit niet te laten verkleuren.
  • Natuursteen en marmer
    Bij natuursteen en marmer is het risico van siliconenverontreiniging in de ondergrond groot. Dit risico neem je weg door Kelfort siliconenkit NM te gebruiken. Deze siliconenkit hecht perfect en ook hierbij is het niet nodig om een hechtprimer te gebruiken. Ideaal dus!

Voorkom schimmelvorming en verkleuring met deze handige tips->