Transformatie Leidse ‘Generaal’ in volle gang

Artikel delen

De transformatie van een markant overheidsgebouw in Leiden – het voormalig belastingkantoor De Generaal – naar een woongebouw is in volle gang. Het gebouw, dat door IBB Kondor in opdracht van De Generaal 370 BV wordt getransformeerd, krijgt circa 200 appartementen en een commerciële plint. Het gaat om 35 koopappartementen en 165 huurappartementen die door een belegger worden afgenomen.

Het voormalige belastingkantoor van 17 bouwlagen is gelegen nabij het winkelcentrum ‘In de Boogaard’ in de Plaspoelpolder te Rijswijk. Deze transformatie is de eerste stap in de vernieuwing van deze wijk. De bestaande gevel wordt volledig gestript waarna de nieuwe gevel +/- 3 meter buiten de bestaande wordt geplaatst. Hiermee is een efficiënte plattegrond met courante appartementen gerealiseerd.

De twee- en driekamerappartementen variëren in oppervlakte tussen de 70 en 100 m². De woningen zijn all-electric, waarbij het verwarmingssysteem is gebaseerd op grondgebonden warmtepompen met vloerverwarming en de mogelijkheid tot koeling.

De realisatie van De Generaal is al in het najaar van 2017 gestart. De werkzaamheden worden naar verwachting medio 2020 afgerond.

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: IBB Kondor