10 x de fraaiste steigers

Artikel delen

Dat het bouwen van een steiger puur vakwerk is wisten we. Soms resulteert dat ook in ware kunststukjes. Op Pinterest kwamen we een paar fraaie en bijzondere exemplaren tegen.

Tekst: Herman Grendelman 

1. Contrast

Een steiger in het Turkse Istanbul. De rode elementen zijn niet alleen heel praktisch, ze maken het ook tot een schitterend plaatje.
 
 
 

2. Aan de Yangtze

Een steiger aan de oevers van de Yangtze. De beroemde rivier in China waar ook de grootste dam ter wereld werd gebouwd. De Drieklovendam
 
 
 

3. Steiger of trap

Is het een steiger of is het een brandtrap? Misschien wel allebei. Het bouwwerk is een kunstproject van de Amerikaanse Sarah Sz.
 
 
 

4. Megastructure

Ook megastructures zo robuust als deze ontkomen niet aan onderhoud. De fotograaf koos voor de juiste lens om het bombastische karakter fraai vast te leggen.
 
 
 

5. Bamboe

In Azië is het heel normaal om steigers te bouwen van bamboe. Bamboe is sterk en langvezelig. Het buigt wel maar breekt niet snel waardoor het geschikt is voor het bouwen van een steiger.
 
 
 

6. Nog meer Bamboe

Dat Bamboe buigzaam is zien we in deze foto. Deze steiger is gebouwd in India, hij voldoet vermoedelijk niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving…
 
 
 

7. Vrijheidsbeeld

Het Amerikaanse vrijheidsbeeld gedurende onderhoud in 1985. Het beeld werd in eerste instantie gebouwd in Frankrijk waarna het in delen naar Amerika werd verscheept. De totale hoogte vanaf de grond tot de top van de toorts is 93 meter.
 
 
 

8. Miracle Pine

De Japanse 'Miracle Pine' die als enige boom in een bos met circa 70.000 bomen de tsunami in 2011 overleefde. De bijna 30 meter hoge boom overleed later alsnog, maar werd opnieuw opgebouwd om dienst te doen als monument.
 
 
 

9. La Sagrada Familia

De beroemde basiliek in Barcelona naar een ontwerp van Gaudi. Het staat al erg lang in de steigers en dat zal nog wel even zo blijven. De eerste steen werd gelegd in 1882, de huidige planning  koerst aan op oplevering van de werkzaamheden in 2026.
 
 
   

10. Werkplek

De steiger als werkplek; safety first, teamwork en altijd nieuwe plekken ontdekken. Vaak met een fraai uitzicht!