Het belang van goede ventilatie in huis

Artikel delen

Voorkomen is beter dan genezen. Een teveel aan vocht in huis brengt schade aan de gezondheid van jezelf en gaat het ten koste van je interieur. Vocht kan uiteindelijk leiden tot het ontstaan van schimmelplekken of – nog erger – zwammen. De zolder of vliering is de voornaamste plek waar de vochthuishouding op orde moet zijn. Dit is ook de eerste plaats in huis waar dergelijke problemen ontstaan.

Niet alleen vocht, maar ook warmte is in huis een ongenodigde gast. Voorkom dat deze twee factoren een hardnekkig probleem worden. Met een ventilatiesysteem in huis blijven de kamers droog en koel. Zo is en blijft het huis een comfortabele plek om in te wonen. Bovendien bespaar je door middel van ventilatie op de energierekening en gaat het dak langer mee.

Het Solar Star ventilatiesysteem is een milieuvriendelijke manier om het huis, met name de zolder of vliering, te voorzien van goede ventilatie. Solar Star werkt namelijk op basis van zonne-energie. Een ventilatiepijp zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht, de Solar Star voert de vochtige en warme lucht af via het dak. Dit heeft zowel voordelen in zomer als in de winter!

Optioneel is een thermische schakelaar verkrijgbaar. Dit slimme metertje houdt de temperatuur bij en activeert en deactiveert de Solar Star automatisch wanneer de temperatuur te hoog (29°C) of te laag (18°C) in huis is.

TechcomLight
www.solatube.nl/producten/solar-star/