Alternatief voor lood met de zekerheid van EPDM

Artikel delen

Een mooi alternatief op traditioneel lood: dat is de EASY-lood, die door Hakron is geïntroduceerd. Dit innovatieve product is bij uitstek geschikt bij bouwprojecten waarbij een traditionele uitstraling wordt nagestreefd, bij renovatie en bij aanbouw op een bestaande situatie waar al in de gevel lood zichtbaar is. Hierbij vallen de voordelen van EASY-lood samen: het zichtbare lood gecombineerd met een goede en duurzame EPDM-waterkering.

De waterkering wordt gevormd door een gesloten systeem van duurzame EPDM folie. Voor de esthetisch ‘lood uitstraling’ is op de EPDM folie een 18 ponds bladloodstrook verlijmd. EASY-lood wordt geleverd op rollengte 4,7 meter en heeft een breedte van 500 mm.
Voor binnen- en buiten hoeken zijn voorgevormde EPDM hoekstukken leverbaar (0,75 dik); eenvoudig te verwerken en universeel toepasbaar voor alle spouwmaten (tot 220 mm) door de opbouw uit twee delen. Op de website van Hakron is het product informatieblad (PIB) en Montage Instructieblad (MIB) te downloaden.
Enkele eigenschappen op een rijtje:

 • Waterdicht, dampremmend
 • Beschermend en flexibel
 • Duurzame afdichting, gelijk werkzaam na aanbrengen
 • Arbovriendelijker door het lichte eigen gewicht t.o.v. traditioneel lood
 • Minder lekkagekans: door de EPDM-waterkering en door minder lassen dan traditioneel lood
 • EASY-lood is UV- en ozonbestendig (lood én EPDM folie)
 • Voorgevormde, universeel toepasbare hoekstukken uit EPDM folie
 • Snelle en eenvoudige montage
 • Eenvoudig en waterdicht te verlijmen met Hechtkit 2000
 • Deskundige advisering en instructie van onze technisch adviseurs
 • Projectmatige oplossingen in overleg mogelijk
 • BIM-objecten beschikbaar
 • IFC-bestanden voor Revit beschikbaar

Hakron
www.hakron.nl