84 woningen in Amsterdam gerenoveerd met 100% circulaire kunststof kozijnen

Artikel delen

84 woningen in Amsterdam gerenoveerd met 100% circulaire kunststof kozijnen

Het is voor het eerst ter wereld gelukt een 100% circulair kunststof kozijn met hoogwaardige eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde en lange levensduur te produceren. Veel aanbieders van kunststof kozijnen maken al voor een deel gebruik van gerecycled materiaal, maar nooit eerder voor 100%. De 100% circulaire profielen van K-VISION zijn inmiddels tot kozijnen en deuren verwerkt door Schipper Kozijnen. Én toegepast in een grootschalig renovatieproject van Woningcorporatie Stadgenoot door bouwbedrijf Hemubo aan het Osdorpplein in Amsterdam.

kunststof

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan centraal bij profiel leverancier profine, het bedrijf achter het merk K-VISION. Toen in 2018 tijdens een bezoek aan de profine fabriek in Berlijn door Schipper Kozijnen en Hemubo de vraag werd gesteld of het eigenlijk ook mogelijk was om kozijnprofielen van volledig gerecycled materiaal te maken, begon een interessant innovatietraject.

Een deel van de profine kunststof profielen bestond al uit gerecycled materiaal, verkregen uit gerecyclede profine profielen, aangevuld met nieuw materiaal. Door in plaats daarvan volledig gerecycled materiaal te gebruiken verandert de samenstelling. Na uitvoerige testen bij de productie en de afwerking is het gelukt een profiel te maken van 100% gerecycled materiaal. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en kan minstens 10 keer gerecycled worden. De levenscyclus loopt dus wel op tot minimaal 500 jaar.

K-VISION
www.k-visionkozijnen.nl