Waterdichte vloeren en wanden bij renovatieprojecten

Artikel delen

De 800 Eurosheet WPM (WaterProof Membrane) van Eurocol is een waterdicht afdichtingsmembraan dat zich eenvoudig in banen laat verwerken. Dankzij zijn geringe dikte van slechts 0,5 mm is het systeem zeer geschikt voor renovatieprojecten. Ook zorgt het membraan ervoor dat tegelwerk beter wordt beschermd tegen scheurvorming, bijvoorbeeld door krimp vanuit de constructie.

Het product vormt de ideale afdichting voor wanden en vloeren van bad- en doucheruimten die intensief worden gebruikt, zoals in sportcomplexen, scholen, wellnesscentra en zwembaden, en in andere ruimten waar veel met water wordt gewerkt, zoals spoelkeukens. Ook woningcorporaties willen vertrouwen op waterdichte wanden en vloeren. Met deze nieuwe afdichting wordt de ondergrond in douchehoeken nog beter beschermd. Belangrijk, want de ene bewoner is de andere niet. ‘Rent de een even snel onder de straal door’, de bovenbuurman staat misschien wel een kwartier lang te douchen, waarbij de badkamer in een stoomcabine verandert.
Dankzij de handige maatverdeling op de rol kan de verwerker het membraan eenvoudig op maat knippen en/of snijden volgens een vooraf bepaald banenplan. Werk de wand/vloer- en wand/wandaansluitingen eerst waterdicht af met 063 Euroband en 685 Eurocoat of met 683 Fibrecoat. De 800 Eurosheet WPM kan hierna in combinatie met diverse Eurocol-lijmen en -producten worden verwerkt, afhankelijk van de projectomstandigheden.
Het nieuwe Eurocol-product completeert het Waterdicht Tegelwerk Systeem. Met beproefde systemen zoals de combinatie van de vertrouwde 063 Euroband en 685 Eurocoat voor de waterdichte afdichting van hoeken, naden en scheuren. En de cementgebonden 730 Isoflex, met een zeer hoog gehalte aan kunststof bindmiddelen, voor de afdichting van bijvoorbeeld buitenbalkons. Voorts is er 683 Fibrecoat, de vezelversterkte afdichtingspasta, als alternatief voor de 063 met 685.

Forbo Eurocol
www.eurocol.nl

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.