Renovatievloer in 4 simpele stappen monteren

Artikel delen

Het vervangen van een bestaande houten vloer kan een tijdrovende klus zijn. Niet alleen is het verwijderen van de bestaande vloer een hele klus, ook de renovatievloer heeft zo zijn gebruiksaanwijzing bij het monteren ervan. De verwerkingsvoorschriften bevatten cruciale stappen om de systeemvloer op de juiste manier te monteren. Dit om het maximale uit de renovatievloer te halen betreft wooncomfort.

De SL-combinatievloer is ontworpen door Havebo met renovatiebouwers. Als marktleider in de betonnen combinatievloer is Havebo een prominente speler op het gebied van systeemvloeren. Bij het ontwerpen van de renovatievloer, de SL-combinatievloer, stonden ‘gemak en comfort’ bovenaan het lijstje. Door het ontwerp gelijk te houden aan de betonnen ligger zijn de EPS-vulelementen uitwisselbaar. Door het toevoegen van grafiet aan het EPS hebben de EPS-vulelementen van Havebo een grijze ‘flap’ welke de betonnen/stalen ligger isoleert. Hierdoor is de isolatiewaarde optimaal en wordt ten alle tijden het gewenste resultaat qua Rc-waarde behaald.

De verwerking van dit renovatiesysteem is eenvoudig te noemen. Met een 4 stappen is de SL-combinatievloer te monteren en klaar voor gebruik.

  1. Het monteren van de hoeklijnen van Havebo met de speciale ankers.
  2. Het plaatsen van de stalen liggers op de gewenste hartmaat.
  3. De EPS-vulelementen plaatsen tussen de stalen liggers.
  4. De SL-combinatievloer afwerken middels een 21mm underlaymentplaat.

Het vastschroeven van de stalen liggers op een hoeklijn is niet nodig bij de renovatievloer van Havebo. Zo heeft men alle gemak om de liggers te verplaatsen voor bijvoorbeeld een kruipluiksparing. Liever een druklaag in plaats van een 21mm underlaymentplaat? Ook dit is mogelijk met de SL-combinatievloer. Zowel de liggers als de EPS-vulelementen blijven gelijk in deze constructie.
Met meer dan 90 beschikbare liggerlengtes is de SL-combinatievloer voor veel projecten inzetbaar.

Havebo
www.havebo.nl

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.