Nieuwe werkomgeving voor Heineken in Zoeterwoude

Artikel delen

Heineken is gestart met de herontwikkeling van haar kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf heeft als doel het gebouw te transformeren in een groene, gezonde en inspirerende omgeving die aan alle hedendaagse eisen van comfort en duurzaamheid voldoet. Als onderdeel van deze ontwikkeling onderzoekt HEINEKEN of andere functionaliteiten (zoals co-working en een academy) in het gebouw een plek kunnen krijgen. Ook verkent ze of het gebouw kan worden gedeeld met andere ambitieuze partijen.

In de loop van dit jaar zal het Heineken -kantoor in Zoeterwoude zo’n 400 werknemers huisvesten, gericht op internationale en lokale bedrijfsactiviteiten. BLOC leidt de ontwikkeling van het nieuwe kantoor en wordt daarin ondersteund door Vakwerk architecten en het consortium ‘DAAD’: DWA, Aronsohn en DGMR.

Het huidige gebouw heeft veel extra ruimte over. Dit biedt de gelegenheid om te onderzoeken of de omgeving kan worden gedeeld met andere spraakmakende, ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast de grootste brouwerij van Europa en Heinekens eigen R&D-centrum én aan de rand van het Groene Hart – lijkt de ideale plek te zijn voor het samenkomen van meerdere werelden. BLOC onderzoekt de haalbaarheid van de ‘campus’, waarin zich co-working, een incubator, een academy, evenementenfunctionaliteiten en horecavoorzieningen bevinden.
Als onderdeel van de plannen wordt er nagedacht over de realisatie van een slimme mobiliteitsvoorziening waar diverse vormen van openbaar vervoer en deelmobiliteit worden gecombineerd. Met lokale en regionale overheden wordt verkend of dit ook van dienst kan zijn voor andere lokale bedrijven en inwoners.