Droogbouw klimaatsysteem verduurzaamt landgoed

Artikel delen

De renovatie van het Landgoed Vogelenzang is Riho Climate Systems op het lijf geschreven. Want dit bedrijf helpt opdrachtgevers en installateurs met het verduurzamen van zowel bestaande als nieuwbouwprojecten. Daarvoor beschikt Riho over meerdere divisies, elk met hun eigen specialisatie en specifieke eigen producten. Zoals het Rihocell klimaatsysteem en de constant-flow-verdelers.

De verduurzaming van Landgoed Vogelenzang is in samenwerking met Hiensch Engineering (adviseurs voor installaties en duurzaamheid) en Hiensch Project (realisator van installaties en duurzaamheid) tot stand gekomen. Ferry Slijkerman, adviseur en projectleider: “Voor de verwarming hebben wij ingezet op lage temperatuur verwarming met vloerverwarming, vloer- en wandconvectoren. De verwarming en koeling wordt verzorgd door een water/water warmtepomp met tien verticale gesloten bodemwisselaars. Een cv-ketel als back up en voor de tapwatervoorziening. Voor de vloerverwarming zijn drie systemen toegepast: het tackersysteem, gefreesd en het Rihocell klimaatsysteem.”

Het Rihocell klimaatsysteem is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor verwarmen en koelen. Het kan toegepast worden in de vloer, wand en plafond. Het systeem bestaat uit 18 mm gipsvezelplaten met sleuven waarin de leidingen worden gelegd. Dankzij de hoogte van slechts 18 mm is het systeem ook zeer geschikt voor renovatie. Na montage kan direct de afwerkvloer worden geplaatst. Door het volle contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte, hoog comfort en het bespaart op energie.

Riho Climate Systems
www.rihoclimatesystems.nl