Klimaatregeling voor datacenters

Artikel delen

STULZ introduceert de CyberWall-koeloplossing. Dit systeem is ontwikkeld voor exploitanten van grote, colocatie- en hyperscale datacenters en bestaat uit een assortiment precisie-airconditioningunits die speciaal voor ruimten met aparte gangpaden is ontwikkeld. Dankzij de horizontale luchtstroomtechnologie kunnen hoge IT-belastingsdichtheden betrouwbaar worden toegepast, zonder gebruik van verhoogde vloeren of zijkoelers.

De warmtedichtheid in racks loopt op met elke nieuwe generatie van datacenterapparatuur die daarnaast uiterst gevoelig is en binnen een stringent temperatuurbereik moet functioneren. Exploitanten van datacenters die deze toename van de warmtebelasting niet oplossen, lopen het risico op aanzienlijke schade aan hun IT-apparatuur, een teruglopende levensduur, verminderde prestaties en betrouwbaarheid en een oplopende energierekening. De CyberWall is geconfigureerd rond wanden met hoogrendementsventilatoren, bestaande uit de allernieuwste borstelloze gelijkstroomventilatoren (EC) met geïntegreerde lucht/water warmtewisselaars. Resultaat is een indrukwekkende koelcapaciteit van 220 kW met een watertoevoer van 16 °C en een luchtdebiet van 55.000 m³/u per airconditioningunit. Er is een compleet assortiment van unitafmetingen, onderdelen en capaciteiten voor specifieke vereisten. De combinatie van de CyberWall en de serie op maat gemaakte LBK’s voor binnenopstelling betekent dat exploitanten over een hoogwaardige koeloplossing kunnen beschikken die voldoet aan de ASHRAE-specificaties en indrukwekkende pPUE-waarden (partial Power Usage Effectiveness) bereikt.

Informatie: www.stulz-benelux.com/nl