Goed binnenklimaat door geteste luchtdoorlatendheid met SKG2

Artikel delen

MACO biedt veilig raambeslag met ingebouwde ventilatiestand. Met SECUAIR kan er gebouwd worden volgens het Bouwbesluit met veiligheidskeurmerk SKG2 en perfecte waardes op luchtdoorlatendheid, aldus de testresultaten van SKG/ IKOB. Het comfortabele 4 standen beslag (1 open, 2 dicht, 3 valstand, 4 SECUAIR) van MACO, de SECUAIR, voldoet aan hoge inbraakwerendheid en zorgt voor een goede luchtstroom. De luchtverversing via SECUAIR zorgt voor goede gezondheid door de geventileerde luchtkwaliteit.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de bewoners nog steeds het raam wil bedienen. Even een raam opzetten heeft de voorkeur van veel gebruikers. De minimale kierstand van de SECUAIR zorgt voor ventilatie met een beproefde veiligheid. Inbrekers krijgen geen grip op deze minimale stand van het raam. Buitenlucht wel. Ook regen krijgt geen kans om binnen te komen, omdat het raam alleen van de bovenzijde (10 mm) is geopend. De SECUAIR heeft alle voordelen van ventilatie in slechts 1 handbeweging. En dat zonder extra zichtbare toevoegingen aan het raam, zodat het raam zijn esthetische waarde behoudt.

Onlangs heeft MACO de SECUAIR een extra uitdaging gegeven: de luchtdoorlatendheidstest via SKG/IKOB. Testen zijn kostbaar, maar MACO test via onafhankelijke instituten om de markt belangrijke handvatten te bieden. De veiligheid is geborgd door middel van inbraakwerendheidstesten en daarmee haalde de SECUAIR SKG2. Dat is een flinke prestatie omdat het raam in een kleine kierstand staat. Met deze veilige ventilatiestand met goede luchtdoorlatendheid kan zowel de bovenverdieping als de benedenverdieping uitstekend, het jaar rond, belucht worden. Het beslag leent zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Maco
www.maco.eu