ABN AMRO transformeert huidige locatie Amsterdam Zuidoost

Artikel delen

ABN AMRO gaat zijn kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen. In lijn met hun duurzame en circulaire ambities werkte ABN AMRO nauw samen met vastgoedontwikkelaar EDGE om de ambitieuze plannen voor dit 98.000 m2 grote Paris Proof-gebouw te presenteren. De herontwikkeling moet gereed zijn in 2025.

De transformatie van het oorspronkelijke kantoorgebouw uit de jaren 80 tot een state-of-the-art werkplek zal fysieke veranderingen met zich meebrengen, hoewel veel van de bestaande ontwerpkenmerken behouden blijven. Samen met de oorspronkelijke architect van het gebouw, BroekBakema, presenteerde EDGE de plannen om het gebouw uit te breiden en de ruimte-efficiëntie te vergroten door volume toe te voegen via verdiepingen en onderling verbonden atria, waardoor er een werk- en vergaderruimte is voor ongeveer 10.000 FTE’s.

Om aan de eigen, strengere duurzame normen te voldoen worden in totaal 12.000 m2 zonnepanelen bovenop het complex toegevoegd. Daardoor wordt het energieverbruik met 75% verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Daarnaast worden bestaande materialen hergebruikt. Omdat circulariteit een prioriteit is bij ABN AMRO, hebben de plannen van EDGE veel bestaande elementen van het kantoorgebouw in de nieuwe uitbreiding verwerkt. Zo worden de huidige betonnen gevels verwijderd om atria te creëren die volledig worden geïntegreerd in de nieuwe kantoorvloeren.