In de spotlight

Artikel delen

Prefabricage in Lokeren

Tegenwoordig zie je dat steeds meer prefab gebruikt wordt op de bouw. De grote voordelen hiervan zijn dat je ten eerste geen rekening hoeft te houden met bijzonderheden tijdens het monteren op de bouwplaats, hierdoor is de bouwtijd ontzettend kort, aangezien de bouwtijd korter is wordt het ook goedkoper. Daarnaast weet je waar je aan toe bent financieel gezien omdat alles op voorhand is bepaald.

De productie van deze geïsoleerde moskeekoepel die geplaatst wordt in Lokeren is verdeeld in verschillende processen, het begint natuurlijk allemaal bij de tekening. Zodra de tekening is goed gekeurd zijn de mannen met passie begonnen aan het werk vanuit een mal zodat alle stukken precies van zelfde formaat zijn en in elkaar passen. Het produceren van de moskeekoepel klinkt dan ook gemakkelijk alleen is het alles behalve makkelijk. Doordat alles precies goed in elkaar moet passen is iedere millimeter dan ook cruciaal, vandaar dat er bij Polycel secuur gewerkt wordt.

Hoe lang de mannen bezig zijn met de bouw van deze koepel in Lokeren zal rond de 6 dagen zijn. Over het algemeen zijn de mannen gemiddeld genomen 3 dagen bezig met het monteren van een koepel, dat de montage zo snel gedaan kan worden komt door het gebruik van prefabricage. Dankzij prefabricage

Voordat de mannen kunnen beginnen met monteren arriveert de koepel eerst in delen op locatie. Daarna worden alle delen van de koepel aan elkaar gemonteerd en wordt de koepel op het dak gehesen doormiddel van een hijskraan. Dankzij het gebruik van prefab waardoor het werk makkelijker wordt, zijn er op de bouw maar 2 vakmannen nodig voor montage.
Aangezien Polycel al meer dan 50 jaar ervaring heeft en een team heeft dat bestaat uit vakmannen die werken vanuit passie komen zij nog zelden fouten tegen tijdens dit proces. Polycel is niet alleen een specialist in het gebied van moskee- of lichtkoepels, wij gaan verder waar anderen stoppen. Heeft u iets nodig omtrent woning- of decorbouw, voor weg- en waterbouw of iets anders, dan kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie!

Polycel Special Products B.V.
www.polycel.nl

 

Polycel Special Products B.V. uit Panningen en met een verkoop kantoor in Oudewater, is al meer dan 50 jaar actief producent en leverancier van glasvezel gewapend polyester. Zo fabriceren wij de Polycel Ultralight lichtkoepel, een transparante, lichtgewicht koepel mechanische en met esthetische eigenschappen. Bij de lichtkoepel alleen stopt het niet, wij fabriceren allerlei andere producten van polyester zoals moskeekoepels, overkappingen, luifels, decorstukken en kunstobjecten. Dankzij dat wij met polyester werken zijn er eindeloos veel mogelijkheden.
Kenmerkend aan Polycel is dat wij voor uw product aan de slag gaan met een enthousiast team van professionals. Vakmensen die werken met passie en precisie voor uw eindproduct, u vraagt wij leveren.

 

RenovatieTotaal