Installatiebedrijven weer in Nederlandse handen

Artikel delen

Installatiebedrijven Itho Daalderop en Klimaatgarant, behorend tot Climate for Life Holding komen weer in Nederlandse handen. Het Belgische investeringsbedrijf Gimv heeft begin december zijn meerderheidsbelang verkocht aan het Nederlandse investeringsbedrijf Parcom.

De afgelopen jaren heeft CFL Holding een flinke groei gerealiseerd. Zo is de omzet verdubbeld en de winstgevendheid stevig verhoogd. Het bedrijf telt nu ongeveer 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland (Tiel & Schiedam) en in België (Brussel). Itho Daalderop en Klimaatgarant hebben een stevige positie in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt en is, vanuit haar streven naar energieneutraal wonen, actief op het gebied van water/water warmtepompen en ventilatie. Het moederbedrijf CFL Holding wil die rol binnen de energietransitie verder uitbouwen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in o.a. productontwikkeling en productie, maar ook in personeel, digitalisering etc.
Bas Korte (CEO): “Met Parcom krijgen we een investeerder die niet alleen deze ambities volledig ondersteunt, maar die bekend staat als zeer gecommitteerd om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel omdat zij de dynamiek en kansen rondom de verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen.”