VELUX lanceert dakraam voor hoge inbouw

Artikel delen

Voor het creëren van een gezond en prettig binnenklimaat is het belangrijk om dakramen zo te positioneren dat er voldoende daglicht binnenkomt en ze regelmatig geopend kunnen worden om frisse lucht binnen te laten. In woningen met hoge knieschotten of als bijvoorbeeld de plaatsing van het zonnepaneelsysteem hier aanleiding toe geeft, is de optimale positie van een dakraam niet altijd haalbaar. Speciaal voor deze situaties heeft de VELUX Groep het tuimelvenster met onderhandgreep ontwikkeld. Dit nieuwe tuimelvenster zorgt voor eenvoudige toegang tot daglicht en frisse lucht ook wanneer het dakraam hoog in het dak is ingebouwd.

Ontworpen voor hoge inbouw

Het nieuwe VELUX tuimelvenster met onderhandgreep (type GGL-B) heeft naast de bekende VELUX bovenhandgreep/ventilatieklep ook een extra bedieningshandgreep aan de onderzijde. Wanneer het dakraam hoger in het dak wordt geplaatst is deze daardoor nog steeds eenvoudig vanaf de vloer handmatig te openen en sluiten. Uiteraard voldoet dit nieuwe tuimelvenster aan alle VELUX kwaliteits- en ontwerpeisen en wordt het gemonteerd met behulp van de standaard VELUX installatieproducten. Om veilig te ventileren is de ergonomische onderhandgreep voorzien van een tweepuntssluiting waarmee de kamer gelucht kan worden, terwijl deze vergrendeld blijft.

Het tuimelvenster met onderhandgreep wordt geadviseerd in situaties waarin het noodzakelijk is een dakraam tussen de 130 en 160 cm boven de vloer te plaatsen, bijvoorbeeld in woningen met hoge knieschotten, bij toepassing van een zonnepaneelsysteem of in situaties waar de bovenhandgreep door de grootte van het dakraam buiten bereik zal zijn. In andere situaties blijft de geadviseerde inbouwhoogte tussen de 80 en 130 cm boven de vloer en het toepassen van een standaard tuimelvenster. De bovenhandgreep biedt hierbij altijd het beste bedieningscomfort zowel bij het openen als het sluiten van het dakraam.

VELUX ontwerp van hoge kwaliteit

Het tuimelvenster met onderhandgreep is aan de binnenzijde wit afgelakt om te passen bij moderne interieurs en voldoet aan dezelfde kwaliteits- en ontwerpeisen als alle andere VELUX dakramen. Zo is hij uitgebreid getest op wind- en waterbestendigheid in de grootste windtunnel van Noord-Europa. Daarnaast is hij voorzien van HR++ beglazing met standaard premium glaseigenschappen, zoals gelamineerd veiligheidsglas, een geharde buitenruit, regen contactgeluid reductie en een UV-filter. Alle standaard VELUX buitenzonweringen en raamdecoratie kunnen eenvoudig op het tuimelvenster met onderhandgreep worden gemonteerd om de woning te beschermen tegen oververhitting. En voor extra ventilatiecapaciteit is de VELUX zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K toepasbaar als vervanging van de standaard bovenkap.

Kijk voor meer informatie op velux.nl/GGLB