Duurzame biobased hoogglans buitenlak met langer glansbehoud

Artikel delen

Een hoogglanslak die niet alleen voor meer dan de helft uit biobased grondstoffen bestaat, maar bovendien een hoger en langer glansbehoud heeft. Dat typeert de Devetaal Supreme Hoogglans van Drost Coatings. Deze hoogwaardige en duurzame buitenlak heeft tevens een langere levensduur door een verbeterde UV-bestendigheid en kent een betere doordroging en verwerking bij lagere temperaturen 0-10°C. Deze eigenschappen worden behaald doordat het silicon-alkyd bindmiddel gemodificeerd is door toepassing van innovatieve acryllaattechnologie.

 

emmer verfDevetaal Supreme Hoogglans is door TÜV Austria getest en heeft met twee sterren het OK-Biobased Certificaat behaald. Het vastgestelde percentage van toegepaste hernieuwbare grondstoffen bedraagt 52%. Verder bezit de Supreme Hoogglans een maximale buitenduurzaamheid voor een buitenlak, met een onderhoudscyclus van 10 tot 12 jaar.

De Devetaal Supreme Hoogglans geeft een reductie van 40% CO2 uitstoot per m²/jaar ten opzichte van zijn voorganger de Devetaal SB Hoogglans. Tevens bespaart Devetaal Supreme Hoogglans een 20% aan materiaal per m2/jaar ten opzichte van de Devetaal SB Hoogglans.
Uiteraard is het voor de schilder belangrijk dat een lak soepel en lekker verwerkt. Wij kunnen met zekerheid vermelden dat de Supreme Hoogglans ook bij wat koudere temperaturen uitstekend te verwerken is. Door verschillende externe praktijktests uitgevoerd door diverse schildersbedrijven is gebleken dat Supreme Hoogglans uitblinkt in de doordroging bij koude temperaturen vanaf 0-10°C.

Drost Coatings
www.drostcoatings.nl