Eenvoudig te installeren douchegoot levert wellness ervaring voor thuis

Artikel delen

Om mogelijke ergernissen over de inbouw en onderhoud van een douchegoot voor altijd de kop in te drukken introduceert ACO de ShowerDrain S+. Deze minimalistische design douchegoot won de Red Dot Design Award 2021. Schoonheid, eenvoudig te reinigen én te installeren.

douchegoot

Traditionele douchegoten hebben een rooster gecombineerd met een onderbak met ingebouwd afschot waarin het water wordt opgevangen en afgevoerd. In deze onderbak kan vuil achterblijven en aanhechten. Bij de nieuwe ACO ShowerDrain S+ zit het afschot juist in de bovenkant van de douchegoot. Het water stroomt over het profiel naar een smal sleufje met daaronder enkel een compact puthuis.

De ShowerDrain S+ zorgt voor een optimale wellness ervaring bij de eindgebruiken maar haalt ook veel ergernis weg bij de installateur en biedt vele inbouwvoordelen:

  • bovenkant goot kan acht centimeter worden ingekort en zo perfect worden aangepast aan het tegelformaat en de nisbreedte.
  • voorzien van af fabriek aangebracht vloeistofdicht membraan
  • eenvoudige hoogte-instelbaarheid van puthuis en rooster

Een echte innovatie is de slimme installatiedeksel. Deze functioneert als beschermkap en installatiehulp bij:

  • plaatsbepaling van het puthuis
  • op hoogte stellen
  • uitlijnen en waterpas stellen
  • testen waterdichtheid

Ook voor de gebruiker is deze afvoer een stuk fijner, want om te genieten tijdens het douchen is een frisse uitstraling en een snelle waterafvoer noodzakelijk. Zodra je merkt dat het douchewater minder snel wegloopt verwijder je het doucherooster zonder gereedschap met de slimme “tip&flip” functie. Door op het ACO logo op het rooster de drukken opent deze eenvoudig. Het haarzeefje voorkomt dat lange haren in de leidingen komen en hier verstoppingen veroorzaken. Na het schoonmaken van het haarzeefje kun je eventueel het deelbare stankslot reinigen. De kwalitatief hoogwaardige ShowerDrain S+ is uitgevoerd in elektrolytisch gepolijst RVS. Dit materiaal voorkomt vuilaanhechting en het ontstaan van kalkvlekken op het rooster.

ACO
www.aco.nl