Welke roller hoort bij welke klus?

Artikel delen

De vloeren- en kunststofverwerkende industrie, schilders en afbouwbedrijven willen een perfecte afwerking. Dat vraagt om rollers van topkwaliteit, maar ook om rollers die passen bij het soort lak dat u gebruikt. Er zijn dan ook veel verschillende soorten verfrollers verkrijgbaar, ieder met hun eigen kenmerken.

man met verfrollerCaluPaint verfrollers worden onder andere veel gebruikt voor kunststof vloeren. De coatings daarop moeten in één keer goed aangebracht worden. Er mag geen haartje, luchtbel of rolbaan te zien zijn. Het assortiment is ruim. De rollers zijn in verschillende diameters verkrijgbaar en in breedtematen van 5 tot zelfs 100 cm. Daarnaast is er keuze uit verschillende materialen, waaronder microvezel, nylon, vilt, structuur, velours en mohair.
Nylon en microvezel zijn zeer populair. De microvezelrol, omdat de lak daarmee heel gelijkmatig aangebracht kan worden zonder zichtbare aanzetpunten en banen. Deze rollers zijn pluisvrij en worden daarom veel gebruikt voor het aanbrengen van toplagen.
De nylon wisselrollers zijn pluisarm. Tijdens het productieproces zijn ze maar liefst vier keer behandeld, zodat er geen losse haren meer in zitten. In de eindfase vindt nog een handmatige check plaats. De vacht is gebrand op de kern en is hierdoor bestand tegen tweecomponentenproducten. Ideaal dus voor het aanbrengen van epoxy, polyesterlak en coating.
Meer informatie over wisselrollers en andere benodigdheden, zoals kwasten en tape, is te vinden in de CaluPaint whitepaper van Carel Lurvink. Download ‘m in ons kenniscentrum of vraag onze gratis try-out box met populaire artikelen voor de kunststofverwerkende industrie aan.

Carel Lurvink
www.carellurvink.nl/kenniscentrum