Groningse flat stapt collectief van aardgas af

Artikel delen

De Groningse Berkenflat van de Christelijke Woningstichting Patrimonium gaat van het aardgas af. Dit sluit aan bij de visie van Patrimonium om haar vastgoed in stappen CO2-neutraal te maken. De bewoners zijn akkoord gegaan met de voorgestelde plannen om over te stappen op het warmtenet van het warmtebedrijf in de stad Groningen, WarmteStad.

flat

De woningen in de markante Berkenflat, gelegen aan het winkelcentrum in Selwerd, gaan van individuele cv-ketels collectief over naar het warmtenet van WarmteStad. De bewoners stappen daarmee ook over op elektrisch koken. In juni 2021 wordt gestart met de werkzaamheden.
Om bewoners van de 130 appartementen goed en zorgvuldig te informeren, hebben Patrimonium en WarmteStad de afgelopen maanden gezamenlijk persoonlijke huisbezoeken afgelegd. Ook werd er een modelwoning ingericht waarbij bewoners de verwarmingsketel konden bekijken, evenals een inductiekookplaat.

Warmtenet

In de toekomst worden meer dan 10.000 huishoudens, instellingen en bedrijven uit het noordwesten van de stad Groningen duurzaam verwarmd met het warmtenet van WarmteStad. Deze is inmiddels meer dan vier kilometer lang en wordt dit jaar verder uitgebreid in Selwerd. De daadwerkelijke aansluiting van de Berkenflat zal later dit jaar plaatsvinden.