Samen doen we mee aan de Wkb

Artikel delen

Alle grote stappen zetten we samen. Als we innoveren, maar ook om de kwaliteit in de bouw te verbeteren. Door met elkaar te spreken, ideeën uit te wisselen en samen de schouders eronder te zetten, geven we invulling aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Het DakWijs advies is daar een voorbeeld van. Dit is een compleet advies, per project afgestemd en getoetst aan de regelgeving.

Aannemers en installateurs bereiden zich voor op 2022

Het is nog niet zo lang geleden dat het dak voornamelijk diende als bescherming tegen de weersinvloeden. Het dak moest vooral wind- en waterdicht zijn, goed aansluiten op de gevel en de rookgasafvoer vond er een plek. Dat er via daken veel warmte verloren ging, daar stonden wij nauwelijks bij stil. Om een idee te geven: in 1965 was een Rc-waarde van 0,86 voor het dak vereist, rond de eeuwwisseling 2,5 en vandaag hebben nieuwbouwwoningen minimaal een Rc-waarde van 6,3 m2K/W.

Doordat die eisen steeds aangescherpt worden, vragen meer aspecten om aandacht. Zo moeten bouwelementen goed op elkaar aansluiten om de luchtdichtheid te garanderen. Daarnaast is het dak een bron van energie voor het opwekken van elektriciteit en wordt het dak gebruikt voor het afvoeren van rookgassen. Daardoor zijn installatietechniek en bouw geen aparte disciplines meer, maar komen ze samen.

En daar waar bouw en installatietechniek elkaar ontmoeten is Ubbink dé specialist. “Met jou zorgen wij voor de verbinding. Dat doen wij door producten te leveren die jou in staat stellen om het buiten- en binnenklimaat optimaal te scheiden én luchtdicht te bouwen. Maar… wij delen onze kennis ook. We adviseren je en zorgen dat jij goed voorbereid bent en gegarandeerde kwaliteit levert. Dat is slim, Build smart.”

Ben jij klaar voor de Wkb?

Met aannemers, installateurs, architecten en groothandels zetten we de volgende stap naar een duurzame bouwtoekomst. Niet alleen duurzaam vanuit energetisch oogpunt, maar ook toekomstbestendig.

De Wkb biedt de handvatten om zo’n kwaliteitsstatement te maken. We gaan met elkaar het gesprek aan, kennis uitwisselen en ervaring opdoen tijdens proefprojecten. En op 1 juli 2022 zijn wij er klaar voor. Jullie ook? Wij zetten graag met jullie de schouders eronder en nodigen jullie uit. Heb je een project dat interessant is om als Wkb-proefproject te dienen, meld dan hier je project aan.

Ubbink

www.ubbink.nl