Ga voorbereid aan de slag met de Wkb in 2024

Artikel delen

Met de naderende invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in januari 2024, staat de bouwsector voor ingrijpende veranderingen. Duofor heeft zich actief voorbereid om bouwprofessionals te ondersteunen bij deze overgang naar een nieuw tijdperk van kwaliteitsborging.

RenovatievloerOnder de Wkb krijgen aannemers meer verantwoordelijkheid om aan te tonen dat hun bouwprojecten voldoen aan strikte wettelijke eisen. Duofor heeft haar productassortiment aangepast om te garanderen dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor aannemers met vertrouwen kunnen werken aan de kwaliteit van hun projecten.

De Wkb introduceert onafhankelijke kwaliteitscontroleurs, die het bouwproces zorgvuldig zullen monitoren en controleren. Duofor voorziet aannemers van technische ondersteuning om te voldoen aan deze nieuwe eisen voor kwaliteitscontrole. Zo zijn alle producten voorzien van erkende BCRG-kwaliteitsverklaringen en CE-markeringen.

Het opleverdossier, een nieuwe vereiste onder de Wkb, biedt duidelijkheid en transparantie voor alle betrokkenen. Duofor levert materialen en expertise om aannemers te helpen bij het samenstellen van deze documentatie, waardoor efficiënte opleveringsprocessen mogelijk worden. De certificaten, documentaties en verklaringen zijn vrij te downloaden via de website van de producent.

Vloerisolatie

Duofor staat klaar als een betrouwbare partner om aannemers en bouwprofessionals te ondersteunen bij de uitdagingen die de Wkb met zich meebrengt. Met hoogwaardige bouwmaterialen en technische begeleiding kan iedere betrokkene met vertrouwen de nieuwe normen en eisen van de bouwsector nastreven. Zo werkt Dufos samen met de uitvoerende bouw aan een veiligere en kwalitatief betere bouwomgeving voor iedereen.

Duofor
www.duofor.nl