Meerdere zones vraaggestuurd ventileren; comfortabel én energiezuinig

Artikel delen

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo zuinig en goed ingeregeld als met het Orcon HRC SmartComfort balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Als enige in de markt biedt Groupe Atlantic Nederland een systeem dat volledig draadloos communiceert tussen de CO2 sensor(en) in de verblijfsruimtes, de zonekleppen en het toestel.

Met het systeem kan in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd worden op basis van een CO2-luchtkwaliteitsmeting. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling in huis gegarandeerd en maximaal bespaard op de energiekosten, de lucht wordt ingebracht op de plaats. Het systeem draait immers alleen daar op maximale capaciteit waar nodig. Doordat het toestel draadloos communiceert met de zonekleppen, kunnen deze op meerdere wijzen geplaatst worden in het ventilatiesysteem: in het toestel, in het kanaal of verderop in het kanalensysteem in de woning.

ventilatie in huis

De laatste mogelijkheid maakt 2-zone regeling ook eenvoudiger mogelijk in bestaande centrale balansventilatiesystemen. Daarnaast kan het systeem zeer gemakkelijk ingeregeld worden dankzij de Orcon Smart Zoning. Dit geeft niet alleen veel vrijheid en mogelijkheden in de installatie, maar zorgt ook voor een snellere installatie en inregeltijd van een zone systeem (tot 70% sneller!).

In elke ruimte wordt op elk moment van de dag exact het gevraagde luchtdebiet ingeblazen en afgezogen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de 70% regel. Het ovaalvormige klepblad zorgt voor een geluidsarme modulatie. Gecombineerd met andere slimme design-elementen zorgt dit ervoor dat er tot -5db extra geluidsreductie mogelijk is ten opzichte van een centraal balansventilatiesysteem. De HRC SmartComfort geniet van de nieuwste technieken en garandeert hiermee het hoogste thermische rendement in de markt, A+ energielabel, ingebouwde vochtsensor en een modulerende 100% bypass. Tevens is onderhoud nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de modulaire opbouw van dit systeem.

Orcon – Groupe Atlantic Nederland
www.orcon.nl