Moderne kozijnen met industriële look én hedendaags comfort

Artikel delen

Met een nieuwe, nog rankere variant van het populaire Stratolo-kozijn presenteert Profel haar nieuwste ontwikkeling in kozijnen en deuren. Daarmee blijft het bedrijf trouw aan de succesformule: het samengaan van vakmanschap, technologie en authentieke look. Ook op het gebied van duurzaamheid laat Profel zich niet onbetuigd.

Het aluminium Stratolo-kozijn doet tijden herleven waarin slanke stalen kozijnen synoniem stonden voor een industriële look. Het kozijn bestaat uit het RECTO 80-kader, dat een inbouwdiepte heeft van 80 mm, met een Stratolo-vleugel. Het resultaat: een charmante retrotoets, subtiel en strak, mét hedendaagse prestaties en comfort.

Standaard wordt het innovatieve raam geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk (Uw tot 0.95 W/m²K). Dat maakt Stratolo geschikt voor BENG-woningen (bijna- energieneutraal). Als aluminium kozijn sluit Stratolo aan op een recente marktstudie van Bouwkennis (juni 2021) waaruit blijkt dat aluminium kozijnen en buitendeuren de laatste jaren in opmars zijn.
Vanaf eind september is de nieuwste variant leverbaar: het aluminium raam RECTO 106 Minibloc met Stratolo vleugel. Het verticale tussenprofiel (makelaar) van de Stratolo-vleugel is smaller waardoor de middenstijl bij een dubbel openslaand raam, maximaal 86 mm bedraagt in aanzicht. Daarnaast werden ook de tussenstijlen in de Stratolo-vleugel gerestyled en hebben nu een aanzichtbreedte van slechts 35 mm.

Profel producten zijn onlosmakelijk verbonden met het begrip duurzaamheid. De ramen en deuren bepalen niet alleen de uitstraling van gebouwen, maar veraangenamen ook decennialang het leven van de bewoners. Het bedrijf kiest voor FSC- of PEFC-gecertificeerd hout en streeft naar cradle-to-cradle in productie. Zo gaat afval en overschot van aluminium of kunststof niet meer naar de schrootverwerking, maar opnieuw naar de productieketen. Voor recycling werkt het bedrijf samen met gespecialiseerde partners, die van kunststof-lasafval nieuwe kunststof producten maken.

PROFEL
www.profel.nl