Eeuwoude bioscoop The Movies wordt gerenoveerd

Artikel delen

Voor filmliefhebbend Amsterdam en omgeving is bioscoop The Movies een begrip. Deze oudste, nog bestaande bioscoop van Amsterdam is van 1912 tot 2020 onafgebroken open geweest en is hard toe aan een flinke opknapbeurt. Daarvoor heeft de bioscoop met succes een crowdfundingsactie opgezet, waardoor de renovatie kan plaatsvinden.

De belangrijkste problemen bevinden zich aan de fundering, waardoor in het gehele pand scheuren in de muren zijn ontstaan. Ook is de ventilatie niet up-to-the date en moet de authentieke grote zaal worden aangepakt. Deze klassieke zaal uit 1912 heeft authentieke onderdelen die zorg en aandacht nodig hebben, stelt de bioscoop op haar site.

“Verder willen we waar mogelijk verbeteringen en moderniseringen aanbrengen zodat de filmbeleving straks nog beter is.” Zo komen er ruimere zitplaatsen voor meer beenruimte.

Ook de luchtbehandeling wordt aangepakt. “Sinds vorig jaar is het belang van goede ventilatie extra duidelijk geworden. We willen een nieuw, modern systeem aanbrengen.”

De renovatie moet volgend jaar zijn afgerond.