Trends in sanitair goed zichtbaar op vakbeurs Cersaie 2021

Artikel delen

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sanitairbranche en het watermanagement heeft DoWi Handelsonderneming ook nu een bezoek gebracht aan de Cersaie beurs. Deze internationale vakbeurs vond plaats van 27 september tot en met 1 oktober in het Italiaanse Bologna.

Foto: Fars – Inox

Het was maar liefst de 38e editie van deze vakbeurs met een totaaloppervlakte van 150.000 m2 verdeeld over 15 hallen. Hiervoor hadden zich 623 bedrijven aangemeld, waarvan 87 uit de sanitairbranche. Ondanks de corona-pandemie hebben ze 62.943 bezoekers mogen ontvangen, waarvan 24.019 internationaal.

De beurs staat bekend om de zeer uitgebreide productpresentatie, omdat er in Italiƫ veel sanitair producenten zijn. Wat tijdens deze editie opviel is dat hoogwaardige RVS-producten steeds populairder worden. Ook komt er meer vraag naar sensorkranen die buiten waterbesparing meerdere voordelen bieden, zoals het feit dat de installateur/monteur grotendeels alleen nog aan de bovenzijde de servicewerkzaamheden hoeft uit te voeren. Daarnaast is de vorm van de wastafels steeds slanker geworden, de hoeken steeds meer afgerond en de luxe uitstraling van natuursteen is in Italiƫ nog steeds populair.

Over DoWi

Dowi Handelsonderneming B.V. is sinds 2002 actief in de sanitair branche als onafhankelijke importeur van diverse producenten en leveranciers. DoWi is tevens de dealer voor de Benelux van onder andere hoogwaardige RVS-producten en sensorkranen. Omdat legionellabestrijding een steeds belangrijker onderwerp wordt, wil het bedrijf zich hierin meer gaan verdiepen. Tevens zijn ze bezig met het vernieuwen van hun website, om zo de vele mogelijkheden op gebied van sanitair producten te kunnen laten zien.

Wim Douven, Directeur DGA bij DoWi

DoWi Handelsonderneming B.V.
www.dowi.nl
Linkedin Wim Douven, Directeur DGA bij DoWi