Duurzaam gerenoveerd kantoor op Dutch Tech Campus Zoetermeer opgeleverd

Artikel delen

PingProperties levert in samenwerking met BAM Bouw en Techniek, na een vlotte verbouwing van 8 maanden, een state of the art kantoorpand van circa 6.000 m² op aan Siemens op de Dutch Tech Campus aan de Werner von Siemensstraat 5 in Zoetermeer.

Het toekomstbestendige kantoorpand, waar Siemens zich vanaf september 2021 heeft gevestigd, is herontwikkeld naar klimaatcomfort klasse B en Energielabel A+. De installatietechniek is met Siemens componenten vrijwel geheel vernieuwd en het gebouw is voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de huurder zelf investeert in het gebouw met de realisatie van een nieuw inbouwpakket, waarbij duurzaamheid & flexibiliteit een belangrijke rol spelen.

Ontwikkeling Dutch Tech Campus

De Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek. Dutch Tech Campus is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, waar toegepaste innovaties worden ontwikkeld op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

Naast renovaties wordt er ook nieuw gebouwd, ook door PingProperties die de laatste hand legt aan de nieuwbouw van 4.700 m² vloeroppervlakte voor Topcon Positioning – een Japans hightechbedrijf op het gebied van positionering.

BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Zuidwest verzorgt het integraal beheer en onderhoud voor de gebouwen, installaties en het terrein van Dutch Tech Campus en zal in nauwe samenwerking met PingProperties de kwaliteit van de dienstverlening voor de campus verhogen.