Eerste fase renovatie Floraplein Eindhoven afgerond

Artikel delen

De eerste fase van de renovatie bij het Floraplein in Eindhoven is afgerond. De laatste huurders hebben begin februari de sleutel ontvangen. De appartementen aan het Floraplein zijn de afgelopen maanden gerenoveerd en verduurzaamd. Deze 24 appartementen zijn de laatste van de in totaal 77 woningen die Wooninc. in de eerste fase van dit project renoveerde en verduurzaamde in samenwerking met aannemer KlokGroep.

“Het was belangrijk dat de historische waarde van het Floraplein niet verloren ging. Het vertrouwde gezicht en de oorspronkelijke details zijn teruggebracht in het ontwerp. De vernieuwde gevel van de woningen is daarom nog goed te vergelijken met hoe de woningen er ‘vroeger’ uitzagen”, vertelt Angela Pijnenburg, bestuurder bij Wooninc. Toch is niets hetzelfde gebleven. Dankzij de nieuwe kozijnen (met HR++ glas), geïsoleerde gevels en nieuwe vloeren, daken en installaties zijn de woningen verduurzaamd naar minimaal energielabel A. Ook kregen alle appartementen een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

“We zijn trots op het eindresultaat: toekomstbestendige woningen met nog steeds het kenmerkende, naoorlogse stadsbeeld van Eindhoven”, aldus Pijnenburg. Dit najaar start Wooninc. met de tweede fase: groot onderhoud aan nog eens 125 woningen in Kerstroosplein “Ook die woningen worden een stuk duurzamer. Zo werken we iedere dag aan het wonen van morgen.”