Roermonds theater De Oranjerie kan gerenoveerd worden

Artikel delen

Het theater De Oranjerie in Roermond kan worden gerenoveerd. Het financiƫle gat van 1,1 miljoen euro, is gedicht door de provincie, gemeente Roermond en de eigenaren van De Oranjerie. De provincie draagt 585.000 euro extra bij aan de renovatie. De gemeente Roermond en theatereigenaar Van der Valk leggen ieder nog eens 257.000 euro op tafel.

In totaal gaat de renovatie 9 miljoen euro kosten, waarvoor de provincie in 2020 al 2 miljoen en de gemeente 2,5 miljoen euro voor beschikbaar hadden gesteld.

De provincie komt hiermee tegemoet aan een motie van D66 in Roermond. Het meer dan veertig jaar oude theater De Oranjerie is inmiddels gedateerd, vooral wat betreft technische voorzieningen. Een revitalisatie moet ervoor zorgen dat moderne en grote producties plaats kunnen vinden in het theater. Ook is het de bedoeling dat de akoestiek wordt verbeterd.

Voor de komende vier jaar geeft de gemeente Roermond ook een jaarlijkse bijdrage van 650.000 euro om de exploitatie van het theater rond te krijgen. Daarbij is de intentie om dat ook de ruim twintig jaar erna nog te doen. In ruil daarvoor kan De Oranjerie worden gebruikt door lokale verenigingen en organisaties voor hun (culturele) activiteiten.